Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tina Gams-Fučić- naš Ponos Hrvatske!

03.03.2022.

12:43

Autor: Ivan Ribarić

 Tina Gams Fučić

Tina Gams Fučić

Foto: - / Privatni arhiv Tine Gams Fučić

Creska Slovenka Tina Gams-Fučić jedna je od dobitnica nagrade "Ponos Hrvatske" koja se dodijeljuje za istaknuti doprinos u humanitarnom radu. 

Nagradu je zaslužila zbog svoje slikovnice "Sjajne poruke za djecu i odrasle" čijom je prodajom Dječjoj bolnici Kantrida donirala 60 tisuća kuna za kupnju mobilnog ultrazvučnog aparata.


Tina je slikovnicu kojom je prikupila sredstva za Dječju bolnicu na Kantridi izradila sama smatrajući kako će ona najbolje prikazati svoje emocije. Knjiga se bavi osnovnim životnim vrijednostima koji se pomalo gube pa bi ih trebalo ponovno oživjeti. 

Ne bi me usrećilo da sam te novce potrošila na sebe, život bi jednostavno bio preplastičan da nisam cijelu knjigu i zaradu posvetila onima koji našoj djeci spašavaju živote.

Tina Gams-Fučić

Njena ručno nacrtana slikovnica s više od 20 priča u rimama oduševila je male i velike čitatelje, pa se slikovnica rasprodala u 14 dana. 


Poslušajte cijeli razgovor sa zasluženom dobitnicom nagrade:

razgovor sa svestranom Tinom

Zagreb: Dobitnici nagrade 24sata Ponos Hrvatske

Zagreb: Dobitnici nagrade 24sata Ponos Hrvatske

Foto: Davor Puklavec / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.