Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko je sve pomogao obnovu partera riječkoga HNK Zajca?

05.07.2016.

17:12

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na nedavnome okupljanju donatora koji su pomogli obnovu stolica u parteru HNK Ivana pl. Zajca, riječka odvjetnica Grozdana Božić odlučila je donirati 40 tisuća kuna koliko je nedostajalo do ukupnog iznosa potrebnog za obnovu tepiha u parteru.

Obnovu kazališta omogućile su brojne privatne osobe: Grozdana Božić (cijeli red partera), Velibor Panjković (obitelj je obnovila cijeli red partera), Ružičić-Kessler (obitelj je obnovila cijeli red partera), Iva Piglić Lazić, obitelj/famiglia Franco Nicodemo, Lary Zappia, Irena Simić, Zoran Škrobonja i Nina Roso Škrobonja, Dunja i Nikola Carević, Davorin i Theresa Bekl, Stefania Bozzato, Gim & Gun Gil Gim, Zlatko Daće Šporer i Dunja Šporer, obitelji Katalinić, Dorčić, Kalac, Anka Tomac, Olga Zdelarec, učenici A-IV-1 razreda Srednje građevinske tehničke škole (generacija 1963./64.), Manfred Schneider i Mirna Rubeša.

Obnovu kazališta pomogle su tvrtke Poliklinika Medico, JGL d.d.,Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju "Dr. Nemec", AMEC Rijekatekstil, Milenij Hoteli, Brodokomerc-Nova d.d., Brodogradilište "Viktor Lenac", Brasidas Group AG, Jadranka d.d. Mali Lošinj, Aurea international d.o.o., Elcon Geraetebau d.o.o. te Stojarsko-akustički inženjering d.o.o. 

Obnovu je omogućila i Udruga građana "Riječki val". Kazalište su obnovili većinom posjetitelji, zaljubljenici u kazalište, ali ima i onih koji nikada nisu bili u kazališnoj zgradi. Uključili su se pojedinci i tvrtke iz Rijeke i šire okolice, primjerice s otoka Krka i Lošinja, ali su donacije stizale i iz Amerike, Italije, Švicarske.

Nakon što su prikupljena sva potrebna sredstva za obnovu stolica i tepiha u parteru, sljedeći korak je obnova loža na mezzaninu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.