Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:53 / 06.06.2022.

Autor: Radio Rijeka

Tko je Urbanov "Ludi Škarpa"?

Ludi Škarpa

Ludi Škarpa

Foto: Damir Urban / -

Urban može i radi sve! Nagrađivani glazbenik i kantautor, poznati Riječanin Damir Urban, danas će u 18 sati predstaviti svoju prvu slikovnicu "Ludi Škarpa" koju je ilustrirao hrvatski grafički dizajner Tomislav Torjanac.

Slikovnica će premijerno biti predstavljena u botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja u Rijeci. Na predstavljanju će Damir Urban djeci, roditeljima i svim ostalim posjetiteljima pročitati slikovnicu te izvesti nekoliko pjesama s aktualnog mu albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz". 


Slikovnica prati priču čistača Frane koji preuzima tuđi identitet kako bi se mogao izboriti za bolji status u svom svijetu. Frane se lažno predstavlja kao Ludi Škarpa oko kojeg kruže razne mistične priče iako ga nitko nikada nije vidio. No tko je zapravo Ludi Škarpa? 


Ideju ove priče osmislio je Urbanov sin Istok Zola jednog jutra, na putu do vrtića. Na njegov je nagovor te uz njegovu pomoć, nastala je knjiga. 


Slikovnica je objavljena u nakladi Croatia Recordsa, a svi posjetitelji na promociji će je moći i kupiti slikovnicu po ekskluzivnoj cijeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.