Hrvatski radio

Radio Rijeka

"To Love or to Hold": premijera ispraćena dugim i srdačnim pljeskom

09.02.2019.

10:07

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U prepunome Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku sinoć je s velikim uspjehom odigrana premijera predstave "To Love or to Hold" u izvedbi riječke plesne grupe Flame, uz glazbu grupe Jonathan, u koreografiji i režiji Martine Hrlić Rogić.

Dvoje koji su u vezi pet godina počinju osjećati zasićenje, stvara se ponor šutnje, život ih odvaja, dnevni problemi postaju ogromni, pogledi bole, nerazumijevanje bez riječi stvara sve dublji ponor. A plamen ljubavi kojim je započela veza još uvijek je u njima, samo zapreten u mrežu vremena koje ih je umorilo.

Ali to isto vrijeme je stvorilo i teško raskidivu vezu među njima. Kreću pokušaji približavanja, vraćanja, odguravanja, nameće se bezbroj pitanja, emocije imaju svoj uzlet i pad. Sve je to zorno dočarano plesnim ansamblom sjajnih plesača obučenih u crne trikoe, koji vrlo slikovito publici iscrtavaju dvojbe i emocije dvoje glavnih protagonista i njihovo zajedničko pitanje: ostati i voljeti - ili otići.

Ona, Sendi Bakotić, u crvenom, i on, Vanja Boškovski, u bijelo-smeđoj odjeći, izvrsno su otplesali i odglumili svoju priču, koju su u sjajnoj koreografiji i režiji Martine Hrlić Rogić podcrtali plesači, služeći ovdje kao pripovjedači i slikari.

Glazba grupe Jonatan stvorila je posebnu atmosferu i treću dimenziju ove izvedbe, koju je upotpunilo čisto i maštovito dizajnirano svjetlo Anita Jelovića. Publika je bila oduševljena, a pljesak je bio dug i srdačan. Pogledajte kratki ulomak predstave koji je iz gledališta snimila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.