Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tobogan u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka: praizvedba predstave "Kiša"

28.06.2019.

16:11

Autor: Tatjana Sandalj

Radna fotografija predstave u pripremi (Foto: GKL Rijeka)

Radna fotografija predstave u pripremi (Foto: GKL Rijeka)

Foto: - / -

U sklopu dječjeg festivala Tobogan u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka večeras u 19 sati bit će praizvedena lutkarska predstava "Kiša", autorski projekt Vanje Jovanovića. Repriza je sutra, u subotu 29. lipnja, također u 19 sati.

"Kiša" je lutkarska predstava autora i redatelja Vanje Jovanovića, nekadašnjeg glumca-lutkara GKL Rijeka, sada studenta režije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Predstava je namijenjena za uzrast 7+, bavi se aktualnim temama: vršnjačkim nasiljem, nesnalaženjem u izražavanju emocija tijekom odrastanja te nizom važnih životnih situacija kroz koje prolazi Petar.

Riječ je o projektu radnog naslova "Voda" s kojim je pobijedio na natječaju Lutkolab što je organiziran u okviru programskog pravca Dječja kuća EPK Rijeka 2020. Cilj Lutkolaba je da mladim i neafirmiranim umjetnicima omogući profesionalnu produkciju lutkarske predstave.

Stigle su tri prijave, a najbolju su birali djelatnici GKL-a Rijeka i djeca koja su, u okviru Vijeća mladih Benčić, pohađala lutkarsku radionicu.

Uz Jovanovića, autorski tim predstave čine scenografkinje Sheron Pimpi Steiner i Ivana Živković te skladatelj Ozren K. Glaser. U "Kiši" igraju Andrea Špindel, David Petrović, Damir Orlić, Zlatko Vicić i Alex Đaković.

Kiša, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.