Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Park’o’par 2" - u Rijeci od danas kreće prava dječja fešta!

27.06.2022.

11:41

Autor: Radio Rijeka

Zabave ne nedostaje na Toboganu

Zabave ne nedostaje na Toboganu

Foto: - / Vijeće mladih Benčić

27. lipnja datum je kojim počinje šesto izdanje festivala Tobogan koji ostaje u Rijeci sve do 8. srpnja. Kroz platformu Dječje kuće, održat će se brojna događanja, radionice, predstave i igranje.

Danas je na rasporedu međugeneracijsko događanje Park o par. U drugom dijelu dana slijedi opuštena večer otvorenja festivala Tobogan uz piknik disko i plesnjak ispred dječje kuće.

vizual otvorenja festivala

vizual otvorenja festivala

Foto: - / Vijeće mladih Benčić

Park’o’par međugeneracijsko je događanje koje u parku art kvarta Benčić pretvara djecu i odrasle u kreativne stvaratelje glazbenih i vizualnih kulisa. Događaj se je prvi put održao na Toboganu 2019. godine u perivoju Guvernerove palače.


U prvom popodnevnom bloku roditelji i djeca mogu sudjelovati u nekoj od radionica, a u drugom bloku slijedi opuštena večer otvorenja festivala Tobogan uz ni više ni manje no piknik disko i plesnjak ispred Dječje kuće. 


Ovogodišnji Park’o’par biti će ujedno i otvorenje Festivala Tobogan te će se kroz 6 obiteljskih radionica s umjetnicima (likovnim i izvedbenim) obogatiti prostor ispred Dječje kuće. 


Suradnici Internet radio Radio Roža i Marko the Clown zaduženi su za radionice izvedbenog tipa. Roditelji i djeca moći će isprobati, i u večernjem terminu izvesti DJ set u B2B (back to back) verziji, što znači da skladbe trebaju izabrati da se nadovezuju jedna na drugu.

glazbena radionica za djecu

glazbena radionica za djecu

Foto: - / Vijeće mladih Benčić

Marko the Clown povesti će roditelje i djecu u žonglersko - kulinarsku avanturu u kojoj će palačinke doslovno letjeti!


Likovne radionice voditi će umjetnici Tanja Blašković i Bruno Butorac te Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka (Gorana Stipeč Brlić). 


Uz to, tu je "Obiteljska priča o Benčiću" - interaktivno vodstvo koje pomoću zagonetki otkriva zanimljivu povijest lokaliteta Benčić.


Cijeli program Park'o'para je besplatan, a prijave su potrebne samo za za popodnevne obiteljske radionice. Više informacija o radionicama i večernjem programu možete pronaći -OVDJE-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.