Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tradicije slavljenja Božića diljem svijeta

14.12.2021.

12:59

Autor: Iva Črnjar Ivančan

božićna kuglica

božićna kuglica

Foto: - / unsplash

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga Primorja ovoga tjedna pripremaju program "Ususret Božiću". Sve počinje sutra, 15. prosinca u 19 sati predavanjem profesorice Filozofskog fakulteta Kosjene Jovanović. 

Okupljenima će govoriti o božićnoj tradiciji kroz povijest, odnosno o različitim načinima kako se Božić obilježavao kroz stoljeća. Predstavit će neke od tradicija slavljenja diljem svijeta: od poganskih korijena božićnih tradicija, do razjašnjavanja kako su se pojedini kršćanski sveci našli u božićnim običajima. Dolazak na predavanje trebate prijaviti na info@ppmhp.hr do 14. prosinca u 15 sati.


Dan kasnije, u četvrtak od 17 sati, u Mramornu dvoranu stiže poznati ansambl Lado koji će uz koncert poznatih i manje poznatih božićnih napjeva predstaviti i tradicijska hrvatska glazbala. 


Za dolazak na događanja potrebna je covid potvrda, a u spomenutoj Mramornoj dvorani postavljena je i izložba Božićna bajka o kojoj govori autorica izložbe Denis Nepokoj. Poslušajte:

ususret božiću

izložba dječjih radova

izložba dječjih radova

Foto: - / PPMHP

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.