Hrvatski radio

Radio Rijeka

Traži se knjiga više! Izdavači PGŽ izuzetno zadovoljni nastupom na Interliberu

12.11.2022.

12:51

Autor: Tatjana Sandalj

Izdavači PGŽ na Interliberu

Izdavači PGŽ na Interliberu

Foto: Valter Lisica / -

Nakon niza godina i nastupa na zagrebačkom sajmu knjiga Interliber, izdavači Primorsko-goranske županije napokon su zadovoljni. U Zagreb se šalju nove pošiljke knjiga!

Na ovogodišnjem Interliberu, knjižnom sajmu s najdužom tradicijom u Hrvatskoj, predstavlja se osam izdavača s područja Primorsko-goranske županije, a obzirom da neki od njih predstavljaju i muzejska i neka druga izdanja, stvarni broj izdavača je nešto veći, tumači Valter Lisica iz Lektire. 


Pravo je iznenađenje što su, otkada je Interliber počeo u utorak 8. studenoga, s Kvarnera u Zagreb stizali novi paketi s knjigama, obzirom da ovogodišnji posjetitelji, kojih je više no što su organizatori očekivali, dobro raspoloženi za kupnju knjiga. 


Traže se i nova izdanja, koja su ponuđena sa sajamskim popustom od 20 posto, ali i starija izdanja za koje popusti idu i do 80 posto. 


Lisica ističe da je plodom urodila aktivnost koju su izdavači pokrenuli prije petnaestak godina. Tada su organzirano na Interliber počele dolaziti grupe učenika iz cijele Hrvatske. Dio njih, u međuvremenu su odrasli, sada se vraća na Interliber po knjige. 


To znači da organizirani dolasci na sajam pridonose odgoju novih generacija čitatelja i kupaca knjige, pa su izdavači zadovoljni što su ove godine takva su putovanja ponovno organizirana, nakon prošlogodišnjih epidemioloških mjera.


Interliber traje do nedjelje 13. studenoga do 20 sati na Zagrebačkom velesajmu, a gdje pronaći izdavače iz Primorsko-goranske županije, poslušajte u razgovoru:

Ovogodišnji Interliber je izvor zadovoljstva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.