Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Opatiji ''Solo positivo''

24.02.2015.

14:07

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon pet uspješnih godina u Nacionalnom parku Starigrad Paklenica, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma - Solo positivo film festival ovoga će ljeta, od 1. do 6. kolovoza, prvi put biti održan u Opatiji.

Od samih početaka do danas pozitivna energija krasila je SPFF. Na tu dobru i pozitivnu energiju naišli smo i u Opatiji, rekao je direktor Festivala Admir Ćulumarević te dodao da Festival raste i da mu je jednostavno trebao veći prostor.

Dosadašnje reakcije na preseljenje su vrlo pozitivne, a to dokazuje i suradnja s francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj koje je SPFF uvrstilo u program Rendez-Vousa, Festivala Francuske u Hrvatskoj 2015., koji će, prema riječima veleposlanice Michele Boccoz, ponuditi posjetiteljima najbolje od obiju zemalja - od glazbe, filma, izložbi do gastro ponude. 

Program Festivala će biti otkriven u lipnju, a jedna od ekskluziva je premijera dokumentarnog filma o Dini Dvorniku Manijak. Glavno mjesto održavanja projekcija bit će velika i mala Ljetna pozornica, ali i niz drugih poznatih opatijskih mjesta kao što su Villa Angiolina i Umjetnički paviljon Juraj Šporer. Zemlja partner ovogodišnjega Solo positivo film festivala je Bosna i Hercegovina. 

Naravno, uz filmski program bit će organizirana razna događanja, a direktor Festivala je svima poručio da se dobro naspavaju i dođu u Opatiju jer za vrijeme SPFF-a neće biti puno vremena za spavanje. Za Leksikon Radio Rijeke s Admirom Ćulumarevićem razgovarala je Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.