Hrvatski radio

Radio Rijeka

18:28 / 28.11.2018.

Autor: Tatjana Sandalj

U Puli 24. put sanjaju knjige: pozornost je na knjižari

Foto: sanjamknjige.hr

Foto: sanjamknjige.hr

Foto: - / -

Jedan od najvažnijih događaja u regiji posvećenih knjizi i čitanju, Sa(n)jam knjige u Istri bit će otvoren u četvrtak, 29. studenoga. U programu, koji traje do 9. prosinca, je 70 događanja, a predstavlja se više od 200 izdavača.

24. Sa(n)jam knjige u Istri počet će točno u podne u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a na otvorenju će biti i najvažniji ovogodišnji gost - prvi dobitnik Nobelove nagrade za književnost iz Afrike, nigerijski pisac Wole Soyinka.

Sa(n)jam je posvećen Predragu Luciću, pa će na otvorenju nastupiti njegova prijateljica Amira Medunjanin i jazz glazbenik Bojan Zulfikarpašić

A to je samo početak dugog niza imena, iza kojeg je još duži niz naslova: 24. Sa(n)jam predstavlja više od 30 novih knjižnih naslova, postavlja četiri autorske izložbe, razgovara, čita, doručkuje, kuha, svira, igra se s djecom, razgovara s tinejdežerima, proučava makedonsku književnost... Detalji programa dostupni su na internetskoj stranici Sa(n)jma.

Najpopularniji program, Doručak s autorom, izravno će, svakoga dana od 11 sati, prenositi Treći program Hrvatske radiotelevizije, a dio programa prenosit će se ove godine izravno na Facebook stranici Sa(n)jma.

Posebnu pozornost ove godine Sa(n)jam je posvetio programu od kojeg je sve krenulo - knjižari. Knjižarski postav u dvoranama Doma hrvatskih branitelja u Puli potpisuje Vlatka Balinčić, a podijeljen je po temama. Iako je središnji dio posvećen lijepoj književnosti, ove godine je opsežna i ponuda filozofskog štiva jer je posebna tema Sa(n)jma - Sloboda. 

Što se u najavi programa Sa(n)jam knjige u Istri može izdvojiti u desetak radijskih minuta? Poslušajte kako o njemu govori Iris Mošnja, zadužena za odnose s javnošću:

Foto: sanjamknjige.hr

Foto: sanjamknjige.hr

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.