Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Uberi priču": kad slikovnice i knjige izrastu na stablu

27.09.2018.

12:33

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Ivica Vrkić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Ivica Vrkić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

"Uberi priču" - naziv je akcije što je danas održana u riječkome Parku Nikole Hosta, u sklopu programa Rijeka 2020 "Dječja kuća". Riječ je o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić kojim želi popularizirati knjige i čitanja među najmlađima.

Stotinjak slikovnica našlo se na krošnji stabala, a mali i veliki posjetitelji imali su priliku "ubrati" te neobične plodove, u programu u kojemu su - uz same autorice - sudjelovali i artisti animatori. Posebna pažnja posvećena je kvaliteti slikovnica: one su nove, kvalitetno realizirane i djela su domaćih književnika i ilustratora.

Akciji su prisustvovale autorice Sanja Lovrenčić, Tamara Bakran i Snježana Babić - Višnjić te ilustratorica i animatorica Nikolina Manojlović - Vračar.

Sanja Lovrenčić je hrvatska književnica i prevoditeljica, a u njenom se književnom stvaralaštvu može pronaći poezija, proza, dramski tekstovi i knjige za djecu. U nakladničkom programu njezine izdavačke kuće "Mala zvona", koja je nastala kao obiteljska firma, jednaku važnost imaju sve ciljane skupine čitatelja, pa je tako i akcija "Uberi priču" usmjerena posjetiteljima svih uzrasta.

Akcija se odvija od 2005. godine, krenula je iz Zagreba, a potom se proširila po cijeloj Hrvatskoj, rekla nam je autorica Sanja Lovrenčić - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.