Hrvatski radio

Radio Rijeka

17:18 / 05.10.2018.

Autor: Radio Rijeka

"Uključi se" u projekt EPK: volontiraj, prijavi projekt, odlučuj!

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na tragu dobre prakse mjesnih odbora, prepoznate u Hrvatskoj i inozemstvu, sljedećeg tjedna će u sklopu projekta "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture" započeti kampanja "Uključi se!". Cilj kampanje je potaknuti što veći broj građana na uključivanje u projekt.

Za to su ponuđena četiri načina: volontiranje, Javni poziv za dodjelu potpora za projekte građana u programima Civilne inicijative i Zeleni val te odlučivanje kroz Vijeće građana.

Volonteri će kroz 2019. godinu prisustvovati posebno osmišljenim edukacijama, u sklopu kojih će se upoznati kako međusobno, tako i s programima u koje će biti uključeni i aktivnostima koje se od njih očekuju. U sklopu programa Civilne inicijative potpore će se dodjeljivati za projekte koji društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom podižu kvalitetu života u gradu, dok program Zeleni val potporama podržava projekte koji doprinose urednijim i zelenijim javnim prostorima te sugrađane potiču na ekološki odgovorno ponašanje. Vijeće građana bit će zaduženo za procjenu prijedloga pristiglih na javne pozive te odabir onih koji zaslužuju financijsku podršku bit će zaduženo.

Prijave započinju početkom idućeg tjedna, a bit će otvorene mjesec dana, s time da se građani mogu prijaviti ispunjavajući prijavnicu za volontere dostupnu na www.rijeka2020.eu, odnosno u RiHubu na adresi Ivana Grohovca 1/a, od ponedjeljka do subote, od 8:00 do 20:00.

Naime, upravo je proteklog tjedna u prostoru bivšeg Bernardija otvoren RiHub, prostor namijenjen ne samo informiranju o projektima Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, već i kao mjestu u kojem građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte. Poslušajte razgovor Alberta Petrovića s Bernardom Koludrovićem, voditeljem sudioničkih programa i RiHuba:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.