Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulice plešu, ulice sviraju

04.06.2023.

11:24

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija, baletne papučice

Ilustracija, baletne papučice

Foto: Sven Hoppe / Pixsell

Plesno-glazbena smotra održat će se u nedjelju 4. lipnja u Perivoju Gospe Trsatske u Rijeci s početkom u 15 sati. Smotra će predstaviti široku paletu plesnih i glazbenih izvedbi, koje su pripremili mladi umjetnici iz Rijeke i okolice, uz podršku mentorica i mentora iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina.

Predstavit će se učenici klasičnog baleta, suvremenog plesa, klavira, harmonike, trube, udaraljki, violine, viole i kontrabasa.


Ova smotra je organizirana u sklopu projekta Ulice plešu, ulice sviraju kojeg su nositelji Igor Čupković, Sanja Josipović i Lucija Soldo iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.


Partneri projekta su Slađana Čolović, Anita Primorac i Maja Veljak iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Melita Lasek Satterwhite i Vitalij Klok iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Cilj projekta je razvijanje kreativnosti i umjetničkog izražavanja kod mladih, promocija plesne i glazbene umjetnosti te poticanje sudjelovanja i zajedništva.


Ovaj događaj je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz je slobodan.


Pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju i podržite mlade umjetnike u njihovim kreativnim nastojanjima.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.