Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umjetnička delavnica okupira širu kastavsku jezgru

16.06.2016.

15:43

Autor: Gloria Fabijanić Jelović, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

14. Vela umjetnička delavnica bit će održana u nedjelju 19. lipnja, na ulicama i trgovima staroga grada Kastva. Manifestacija je izložbenog, prodajnog i nagradnog karaktera. Pobjedniku će, uz novčanu nagradu, iduće godine biti omogućena samostalna izložba u Kastvu.

Vela umjetnička delavnica okupirat će ove godine Forticu, Trg Istarske vile, Školsku ulicu, šterne ispred ulaza u Gradsku upravu Grada Kastva te ulice Zakona kastafskega i Vjekoslava Spinčića do Voltice. Organizatori su odlučili povećati broj lokacija na kojima će biti moguće izložiti radove da bi se kastavska jezgra revitalizirala kao mjesto sociokulturne proizvodnje i razmjene.

Nedjeljni program počet će prijavama umjetnika od 9 do 11 sati. Izložbeni program trajat će cijeli dan, a proglašenje najboljih bit će u 20 sati. U pratećem programu pod Gradskom ložom filmske projekcije počet će u 10 sati, a glazbeni program u 15 sati. 

Prva nagrada, 6.000 kuna, bit će dodijeljena za najbolje umjetničko djelo, a druga nagrada, 2.000 kuna, u kategoriji EX tempore. Prvonagrađeni autor dobit će priliku iduće godine, u izložbenom programu svečanoga obilježavanja Dana zaštitnice grada Kastva - Jelenine, postaviti samostalnu izložbu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.