Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Umorstvo u pauzi za ručak" - o surovoj, ali i tragikomičnoj realnosti

29.04.2016.

07:45

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Omicidi in pausa pranzo / Umorstvo u pauzi za ručak", krimi-komedija u režiji Paole Galassi, sinoć je imala svoju svjetsku praizvedbu na pozornici Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku. Izvela ju je Talijanska drama Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Zanimljivu scenografiju, podijeljenu u uredski prostor i kućni dnevni boravak, sa stazom koja ih dijeli u životu i smrti, osmislila je Aleksandra Ana Buković, efektan dizajn svjetla potpisuje Predrag Potočnjak, a brzu, razigranu režiju, izvrsno podcrtanu dobro odabranom glazbenom podlogom, Paola GalassiSve to iznjedrilo je sjajnu filmsku priču o stvarnosti uredskih poslova i činovnika u današnjim kriznim tržišnim vremenima kada više ne znate kome što smijete reći, kada se bojite vlastite sjene i ne znate što vas očekuje kada ujutro stignete na svoje radno mjesto.

Realnost koja je vrlo surova i snažna, ali istovremeno i tragikomična, sa svim onim ljudskim karakterima koji proizvode zanimljive radne situacije o kojima uvijek možete napisati poneku zanimljivu crticu. Teško je izdvojiti nekoga od sedam sjajnih protagonista koji su se na sceni izvrsno nadopunjavali i zajednički stvarali, pa je sat i pol izvedbe prošlo u trenu. Publika je bila prezadovoljna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.