Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješna prva "Noć velikog čitanja"

25.01.2013.

22:53

Autor: Biserka Belić / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devetero riječkih pisaca svoja je djela javno čitalo pred prepunom dvoranom Filodrammatice. Bila je to uspješna premijera skupine Ri Lit, a obećano nam je još!

Pred prepunom dvoranom Filodrammatike, devetero riječkih pisaca čitalo je sinoć svoje tekstove u Noći velikog čitanja. Nastupom autora većina posjetitelja bila je zadovoljna, ali i iznenađena gužvom.

Sudjelovali su autori različitih generacija, okupljeni u književnu skupinu Ri Lit - Tea Tulić, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan, Bojan Mušćet, Vlado Simcich Vava, Milan Zagorac i Zoran Žmirić.

Noć velikog čitanja riječkih pisaca, od kojih je većina nagrađivana u zemlji i inozemstvu, skupina Ri Lit organizirala je samoinicijativno i bez ikakve financijske potpore Grada.

Pisci se nadaju se da će to uspjeti ponoviti i sljedeće godine, a kako je izgledao njihov prvi zajednički nastup zabilježila je Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.