Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ususret Goranovom proljeću: posjetite domenu goranovo.hr

27.12.2021.

12:49

Autor: Tatjana Sandalj

Goranovo proljeće

Goranovo proljeće

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Sve novosti vezane za manifestaciju Goranovo proljeće, kao i bogata arhiva iz 58-godišnje festivalske povijesti, sada se mogu pronaći na domeni goranovo.hr, priopćeno je iz organizacije Goranovog proljeća. Podsjećaju da je natječaj "Goran za mlade pjesnike" otvoren do kraja godine.


Najstarija i najznačajnija hrvatska pjesnička manifestacija Goranovo proljeće nije mirovala ni u drugoj pandemijskoj godini. U priopćenju podsjećaju da su uspješno i uživo održali sve festivalske programe s brojnim domaćim i stranim pjesnicima i pjesnikinjama, dodijelili nagrade i nastavili suradnju s pjesničkom platformom Versopolis. 


Kraj godine rezervirali su za lansiranje nove web stranice pa na domeni goranovo.hr sada možete pronaći novosti vezane uz manifestaciju, nagrade, projekte i programe, ali i bogatu arhivu iz pedesetosmogodišnje festivalske povijesti. Niz tekstualnih i vizualnih sadržaja prvi put je javno dostupno, uključujući kompletan izdavački plan, pregled festivalskih gostiju te foto-arhiv. Neka od izdanja SKUD-a Ivan Goran Kovačić na stranici možete besplatno preuzeti u PDF formatu ili čitati online.


Na natječaj "Goran za mlade pjesnike" koji je otvoren do kraja godine mogu se javiti sve pjesnikinje i pjesnike u dobi do 30. godine, poslati svoj neobjavljeni rukopis i postati dio bogate tradicije Goranovog proljeća. Propozicije pronađite na novoj stranici OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.