Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ne zaboravite: večeras je Noć muzeja!

28.01.2022.

12:21

Autor: Albert Petrović

 izložba "Nove akvizicije civilne muzejske zbirke"

izložba "Nove akvizicije civilne muzejske zbirke"

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Danas navečer održava se sedamnaesta Noć muzeja: manifestacija koja je prerasla u najznačajnije skupno muzejsko događanje, ove godine poziva posjetitelje na sudjelovanje uz temu "Muzeji između stvarnog i digitalnog". 

Radno vrijeme riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti bit će od 16 do 22 sata, a posjetitelji će besplatno moći razgledati trenutnu izložbu "MAKE UP - MAKE DOWN" umjetnice Sanje Iveković uz besplatno audio vodstvo. Online program MMSU-a osim audio vodstva publici nudi istraživanje online muzejske zbirke, gledanje intervjua s umjetnicima i čitanje muzejskih publikacija.


U galeriji Most u Dječjoj kući moći ćete pogledati izmijenjeni postav izložbe "Radovi u tijeku… Pozdrav iz Benčića". Posjetitelji se mogu uključiti i u dvije edukativne radionice: "Restauratorska klinika" i "Veseli pokretni objekti". 


Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u sklopu Noći muzeja, u suradnji s Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije, ponudit će nekoliko frankopanskih programa namijenjenih djeci, ali i odraslima.


Uz edukativnu radionicu za djecu Trsatsko blago, i promociju knjige 100 frankopanskih gradova - Povijesni vodič po frankopanskim posjedima u Hrvatskoj, te izložbu Upoznajmo Frankopane, Muzej nudi i Digitalno vodstvo kroz izložbu Nove akvizicije Civilne muzejske zbirke i sve to uz prijenos uživo na Facebook stranici Muzeja. 

Noć muzeja

Noć muzeja

Foto: Noć muzeja / Noć muzeja

U Noć muzeja uključuje se i Prirodoslovni muzej Rijeka: uz besplatan razgled stalnih postava i dviju izložbi, moći će se pogledati i kroz digitalni prozor u Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi.


Prigodni program nude i JGL Muzej farmacije te Mini galerija Jadran, Zavičajni muzej Drenove i mnogi muzeji širom PGŽ-a, poput lošinjskog koji će virtualno predstaviti stare razglednice.


Puno sadržaja, a malo vremena. Osmislite plan za večeras i u akciju, što god odlučili, nećete pogriješiti... Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.