Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vedran Ružić nakon izložbe u Šibeniku: uspješan spoj glazbe i umjetnosti

02.05.2019.

09:46

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Vedran Ružić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Vedran Ružić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Vedran Ružić, riječki jazz glazbenik, skladatelj i akademski slikar koji obožava putovanja bio je gost u emisiji BOX IN Radio Rijeke. Povod za razgovor je njegova nedavna, vrlo uspješna izložba u galeriji sv. Krševan u Šibeniku.

Na toj je izložbi s Vedranom Ružićem izlagao i njegov profesor i prijatelj, Marijan PongracNaravno, izložba nije mogla proći bez glazbe i svirke, pa je tako svoje autorske skladbe odsvirao sa svojim bratom, vrhunskim glazbenikom, Zvjezdanom Ružićem.

Trenutno je u nastajanju i novi album naziva "Libertin" koji je i svojevrsni projekt jer će pri promociji glazbu pratiti i plesači suvremenog plesa - Nastja Štefanić, Karolina Susa i Marko Kalc.

Vedran Ružić je zaljubljenik u putovanja, a gdje je sve bio, kako čuje i vidi glazbu i kako doživljava slikarstvo, možete čuti u audio snimci. Vedrana Ružića je ugostila u studiju Radio Rijeke Gloria Fabijanić Jelović - poslušajte:

BOX IN: Vedran Ružić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.