Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:16 / 12.10.2020.

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Vedran Ružić: Spašavam svaki dragocjeni trenutak uživo s publikom!

Vedran Ružić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Vedran Ružić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Vedran Ružić, naš riječki vizualni umjetnik i glazbenik, u prostoru Exporta na Delti u utorak 13. listopada prezentirat će "Forbidden Live", projekt nastao nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog kratkog slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.

Ovaj najnoviji album snimljen je početkom lipnja u Pazinu, na prvom postizolacijskom koncertu, a premijerno će se prikazati u galerijskom prostoru Exporta u Rijeci, i to u multimedijalnom karakteru, kao izložba slikarskih radova i koncertni nastup.

Kustos izložbe je Mladen Lučić, dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji Hrvoje Galler (klavir), Jaka Kopač (alt-saksofon), Adriano Bernobić (bubnjevi) i sam Vedran Ružić (kontrabas i bas-gitara).

Otvorenje izložbe je u 19 sati, a koncert počinje sat kasnije. Poslušajte razgovor koji je s Vedranom Ružićem vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Vedran Ružić o projektu "Forbidden Live", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.