Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vela umjetnička delavnica pretvara Kastav u grad galeriju

18.07.2015.

09:08

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

13. Vela umjetnička delavnica pretvorila je danas staru jezgru grada Kastva u umjetnički atelje i galeriju na otvorenom. Kastav je dobra umjetnička inspiracija za slikare, kipare, fotografe, a neki od njih stvarat će i danas, sve do 20 sati.

Svaki umjetnik može prijaviti samo dva rada koja će biti postavljena pod Ložom, dok ostale radove može slobodno izložiti na nekoj od lokacija u gradu Kastvu.

Vela umjetnička radionica je manifestacija nagradnog karaktera, a dodijelit će se po jedna nagrada za najbolji rad u kategorijama: Slikarstvo, grafika, crtež; Skulptura, dizajn, primijenjena umjetnost; Fotografija  te Ex tempore rad iz jedne od umjetničkih formi na temu Kastva.

Nagrada je dvije tisuće kuna, a o njoj će odlučivati stručn sud: Ervin Dubrović, Branka Arh i Tamara Mataija. Među četiri nagrađena rada bit će proglašen i ukupni pobjednik 13. Vele umjetničke delavnice kojem će biti organizirana i samostalna izložba u Kastvu u okivru programa Jelenine 2016.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.