Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veliki humanitarni online koncert!

06.01.2021.

13:51

Autor: Josip Krmpotić i Neva Funčić

Edi Maružin (Dusko Marusic / PIXSELL)

Edi Maružin (Dusko Marusic / PIXSELL)

Foto: - / -

Popularni istarski Gustafi obilježit će 40-tu obljetnicu rada ovog petka, 8. siječnja, humanitarnim online koncertom. Uz Gustafe će nastupiti i Edi East Trance Blues bend i Šajeta. Prihod je namijenjen za pomoć stradalima iz potresom pogođenih područja Petrinje, Siska, Gline i okolice.

Voditelj programa bit će Dražen Turina Šajeta, dok su za video i audio produkciju zaslužni MedVid Pula.

"Dogodila se velika tragedija i nismo mogli ništa ne napraviti. Ideja o humanitarnom koncertu rodila se vrlo brzo, bacili smo se na organizaciju i u kratkom roku sve uspjeli realizirati. Svi su se rado odazvali i odrekli bilo kakve naknade za svoj posao, tako da i sve vas pozivam da sudjelujete, kupite ulaznicu za koncert, koji nažalost mora biti virtualan, i uživate u glazbi. Što više novaca sakupimo, to ćemo moći više njima pomoći." – izjavio je Alen Peruško iz Gustafa.

Ovo je ujedno i proslava 40-tog rođendana Gustafa, koji bi u starom normalnom bio obilježen popularnom "štalom", no zbog epidemioloških mjera i pijeteta prema svemu onome što je Banovina preživjela posljednjih dana, koncert će biti online.

"Želimo pomoći i ovo je najmanje što možemo učiniti." – rekao je Boris Plastić, direktor MedVid produkcije.

Koncert će se moći pratiti putem sljedećeg linka, a ulaznicu za online koncert koji će početi od 20:00, po cijeni od 50 kuna, možete kupiti putem sustava Entrio.

Sa frontmenom Gustafa Edijem Maružinom razgovarao je Josip Krmpotić:

Edi Maružin, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.