Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veliki odaziv na programe za Rijeku - Europsku prijestolnicu kulture

22.01.2015.

14:56

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo dvije stotine prijedloga stiglo je za programe koji će biti dio projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020.

Grad Rijeka je 24. studenog prošle godine raspisao poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020., a na njega je pristiglo 187 prijedloga, čime su ugodno iznenađeni u Odjelu za kulturu Grada Rijeke.

Radna grupa ima zadatak razraditi i doraditi pristigle prijedloge i od njih napraviti jasan i konkretan program za 2020, rekla je savjetnica za međunarodnu suradnju gradskog Odjela za kulturu Irena Kregar Šegota. U tijeku je i natječaj za izradu vizualnog identiteta projekta.

U travnju će Grad Rijeka predati prijavnu dokumentaciju i službeno se kandidirati za europsku prijestolnicu kulture.  

U lipnju se očekuje odluka panela kojeg čine desetero neovisnih predstavnika EU i dva iz Hrvatske. Prosinac ove godine vrijeme je konačne odluke o gradu koji će biti proglašen Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine. Javlja Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.