Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veljača u Art-kinu Croatia: stižu Kurosawa, Šijan, Sharif i knjižnica

02.02.2016.

22:20

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ciklus filmova Akire Kurosawe, ciklus "In memoriam: Omar Shariff", posvećen preminulome glumcu, ciklus novoga švedskog filma i niz premijernih filmskih naslova na programu su riječkog Art-kina Croatia u veljači.

U ciklusu filmova Akire Kurosawe u Mini art-kinu prikazat će se pet filmova, a bogate karijere Omara Sharifa posjetitelji će se moći prisjetiti putem filmova "Smiješna djevojka", "Baltimorski metak" i "Mackennino zlato". 

Od 24. do 29. siječnja će se u Ciklusu novoga švedskog filma prikazati film redateljice Anne Odell "Godišnjica mature", potom filmovi "Stockholmske priče", "Rastava", "Ne plači", "Hotel" i film "Nepozvani kod Bergmana", u kojem neki od najpoznatijih redatelja i glumaca govore o svome odnosu s velikim švedskim redateljem.

Slobodan Šijan, autor filmova "Ko to tamo peva", "Maratonci trče počasni krug" i "Davitelj protiv davitelja", u Art-kinu će 12. veljače predstaviti svoje dvije knjige - "Filmus: Priče o filmu" i "Kino Tom" - te prikazati izbor svojih eksperimentalnih filmova nastalih između 1970. i 1972. Ovom prigodom otvorit će se knjižnica Art-kina, a njenu građu, brojne knjige, časopise i filmove moći će posuđivati članovi Filmskoga kluba Art-kina.

Tijekom veljače u Art-kinu prikazat će se i horor "Šuma užasa", nadnaravna belgijska fantazija "Potpuno novi zavjet" Jaca Van Dormaela, romantična komedija "Tumbledown", srpska komedija "Pored mene", dokumentarac "Cenzurirani glasovi", nagrađivana drama "Spotlight", norveški film "Van sebe" te još nekoliko filmova za djecu, mlade i ostale.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.