Hrvatski radio

Radio Rijeka

Verneov "Put oko svijeta u 80 dana" na riječkim kazališnim daskama

07.02.2017.

13:35

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera predstave Hrvatske drame, za mlade i sve ostale, "Put oko svijeta u 80 dana" prema romanu Julesa Verna bit će u subotu 11. veljače u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku. Predstava je kolaž pjevanja, glume, plesa, lutkarstva, maketa i video projekcija.

Ulogu britanskoga gospodina Fogga igra student glume Jurica Marčec. Uz njega, u nekoliko uloga istovremeno, glume još Jerko MarčićAnastazija BalažNika IvančićSabina Salamon u alternaciji s Jelenom Lopatić i Nikola Nedić. Redatelj predstave je gost iz Slovenije, Matjaž Pograjc.

Predstava cilja na mlade, a cilj je takvih predstava da ostvare maksimalne umjetničke standarde, kaže intendant Marin Blažević. "U tom smislu Matjaž Pograjc je netko za koga smatram da je jedan od najboljih mogućih odabira za takav projekt i takav naslov", rekao je Blažević.

Ravnateljica Hrvatske drame Jelena Kovačić misli da riječki HNK Ivana pl. Zajca dobiva predstavu koja je, sudeći prema onome što je vidjela na probama, zaista za publiku od 9 do 99 godina. "Jedva čekam da vidim taj prvi susret s publikom, koji će se dogoditi ove subote", kaže Kovačić. Premijera je zakazana za 19:30.

Poslušajte kako o predstavi govore mladi glumac Jurica Marčec i redatelj Matjaž Pograjc:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.