Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ville Matvejeff glazbeni savjetnik HNK Ivan pl. Zajc

13.03.2015.

18:05

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Finski dirigent Ville Matvejeff bit će glavni gost dirigent i glazbeni savjetnik HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, najavio je ravnatelj Opere HNK Marin Blažević.

U dosadašnjem tijeku sezone ostvario je izvrsnu i plodnu suradnju s orkestrom, istaknuo je MatvejeffNajavljen je dio glazbenog programa riječkoga HNK u dvije sljedeće sezone. Na ovogodišnjem festivalu Riječke ljetne noći izvest će djela Francisa Poulenca "La voix humaine" i "La vida breve" Manuela de Falle.

Na svečanosti povodom 130. godišnjice otvaranja zgrade kazališta 3. listopada 2015. izvest će se fragmenti rijetko ili nikad izvođenih opera, među kojima i završna arija iz opere "Tristan i Izolda" u izvedbi Kristine Kolar. U drugom dijelu svečanosti izvest će se "Posvećenje proljeća" Igora Stravinskog.

Operne premijere bit će "Andrea Chenier" Umberta Giordana sa solistima Kristinom Kolar i Giorgiom Surianom, "Werther" Julesa Masseneta, opera poljskog skladatelja Karola Szymanowskog "Kralj Roger" i Händelov "Julije Cezar u Egiptu" u dramaturgiji Marina Blaževića i režiji Olivera Frljića. Sezonu 2016./2017. otvorit će Verdijev "Otello".

U koncertnom programu bit će izvedena Šostakovičeva 11. simfonija, koncert s djelima Jeana Sibeliusa, simfonijski koncert s izvedbom Mahlerove 4. simfonije i druge.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.