Hrvatski radio

Radio Rijeka

Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru

19.11.2021.

11:45

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: GRAD to smo MI!

Foto: GRAD to smo MI!

Foto: - / -

17. studenoga organizirana je Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru u sklopu eTwinningova projekta GRAD to smo MI!, čiji je cilj obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ali i ostvarivanje međusobne suradnje.

Škole voditelji projekta su Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Osnovna škola Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima.

Učenici od 1. do 8. razreda iz čak dvadesetak hrvatskih osnovnih škola mrežnim su putem krasnoslovili poetske i prozne tekstove Hrvoja Hegedušića, Nikole Milićevića, Pavla Pavličića, Ivanke Zdrilić, Ljerke Car Matutinović i drugih autora, a naposljetku i Siniše Glavaševića, bez čijih Priča iz Vukovara događanje nikako nije moglo proći. 

Vrijedi spomenuti i da je u natječaju za izradu projektnoga logotipa pobijedila Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Delnicama, a poetsko-glazbeni završetak i ugođaj prisutnima je priuštila profesionalna pripovjedačica Elizabeta Alković.

Na kraju događanja voditelji projekta Renata Glavica i Dario Abram zahvalili su svim sudionicima na njihovu trudu i kvaliteti krasnoslova te poslali snažne poruke o vrijednosti toplih ljudskih priča koje naposljetku ujedinjuju i učitelje i učenike, razvijajući pritom međusobno poštovanje, uvažavanje i razumijevanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.