Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vittorio Sgarbi u Rijeci predstavio svoju novu knjigu

09.11.2012.

15:06

Autor: Jelena Butković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kontroverzni talijanski političar i umjetnički kritičar poznat po svome osebujnom nastupu Vittorio Sgarbi sinoć je u prepunoj riječkoj gradskoj vijećnici predstavio svoju novu knjigu, nakon čega je održao jednosatno predavanje

U prepunoj dvorani vijećnice Grada Rijeke sinoć je govorio talijanski umjetnički kritičar i političar Vittorio Sgarbi. Predstavio je svoju knjigu Umjetnost je suvremena i naglasio kako prava umjetnička djela nisu ograničena vremenom. Stoga su djela iz antike jednako tako suvremena kao i djela živućih umjetnika, koja u promatraču izazovu ono nešto.

Također se kritički osvrnuo na lobi koji danas odlučuje tko je umjetnik, a tko nije. Poručio je publici da se rukovodi vlastitim osjećajem za lijepo i trajno. O vezi talijanske umjetnosti i dizajna, govorila je i arhitektica Barbara Fornasir, koja je ustvrdila da je današnji talijanski dizajn siromašniji od onog u prošlim vremenima.

Gostovanje se događalo u sklopu Dana talijanske kulture i talijanskog jezika, a sa Sgarbijem je razgovarala Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.