Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volite SF, horror i fantasy? Prijave za Rikon do kraja rujna!

04.09.2016.

10:27

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Godišnja konvencija fantastike u Rijeci se održava od 1997. godine i pruža bogat program predavanja, tribina, predstavljanja književnih izdanja i igara, kreativnih radionica, zabavnih sadržaja i izložbe. Ove godine se održava od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

"Nedavno smo otvorili prijave za sve: za predavanje, radionice, ako možda imate ideju o kvizu ili igri, ili ste napisali neku knjigu, rad, bilo što - primamo sve i uvijek smo tu da poguramo naprijed mlade i perspektivne ljude, ljubitelje znanstvene fantastike, horrora i sličnih žanrova", kaže Marta Glažar iz organizacije Rikona.

Prijave traju do 30. rujna, a sve ostale informacije možete naći na službenoj stranici Rikona. "Iz godine u godinu čini se da ljudi više naginju toj tematici. Broj posjetitelja nam se povećava, trenutno smo na oko 900 do tisuću ljudi, ali to raste", rekla je Glažar o posjećenosti ovoga trodnevnog svijeta mašte. 

Poslušajte što nam je Marta Glažar rekla o povijesti Rikona, iskustvima, kao i o počasnome gostu koji na Rikon stiže ove godine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.