Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vraćaju se predstave u HKD: u srijedu komedija "Who the f*** is Biba?"

24.05.2020.

10:33

Autor: Tajana Petrovic Čemeljić

Foto: HKD na Sušaku

Foto: HKD na Sušaku

Foto: - / -

Nakon dva mjeseca stanke, na pozornicu Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku vraćaju se predstave. U srijedu 27. svibnja u 18 i 20 sati na programu je komedija "Who the f*** is Biba?" s Petrom Kurtelom i Slavkom Sobinom. HKD publiku očekuje prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

O predstavi: Je li ovo komična drama ili dramatična komedija? Nije bitno jer su Sara i Ante završili kod bračne savjetnice samo dva tjedna nakon svadbe. Imaju problema. Kakvih? Dovoljno velikih da na medeni mjesec na Palma de Mallorcu sigurno neće ići, a u pokušaju reanimiranja svježeg bračnog statusa morat će pretresti vlastitu intimu, "grijehe" svojih kumova, neke bivše ljubavi i prokleto dugu listu uzvanika. Hoće li ružičasta biti službena boja vjenčanja, ima li tetka Manda iz Biševa i dalje najbolju travaricu, zašto je na svadbu došla ona štraca Antonija i, na koncu, who the f*** is Biba?!

Nova je organizacija gledališta, a za predstavu u 20 sati, za koje su ulaznice prodane još u ožujku, gledatelje će na njihova nova mjesta dopratiti hostese i zaposlenici HKD-a.

Zbog velikog interesa za predstavu i ograničenog broja mjesta organiziran je i dodatni termin u 18 sati. Za tu je izvedbu ulaznice moguće kupiti online, na mrežnim stranicama mojekarte.hr, osobno u Dallas Music Shopu ili na blagajni HKD-a sat vremena prije početka predstave.

Predstavu "Who the f*** is Biba?", autora Igora Weidlicha i redatelja Borisa Kovačevića, u HKD dovodi B GLAD Produkcija, a igraju poznati glumci Slavko Sobin i Petra Kurtela, koji u ovoj predstavi traže odgovore na pitanje u kojem su trenutku mladom paru konci iskliznuli iz ruku. 

Popularna predstava premijerno je izvedena 14. veljače 2019. godine u zagrebačkom kazalištu Luda kuća. Izvođena je pred rasprodanom Dvoranom Lisinski u Zagrebu te pred prepunim gledalištima na brojnim gostovanjima širom Hrvatske.

Predstava se izvodi u 18 i 20 sati u srijedu 27. svibnja

Predstava se izvodi u 18 i 20 sati u srijedu 27. svibnja

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.