Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme je za dobru glazbu: počinje 26. Jazz Time Rijeka!

21.11.2017.

14:25

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

26. Međunarodni riječki festival jazz-glazbe - Jazz Time - počinje u petak 24. studenog i traje do nedjelje 26., a uvertira je u srijedu u 20 sati na botelu "Marina", gdje će nastupiti mladi jazz-glazbenici.

U HKD-u na Sušaku prvog dana festivala, u petak, nastupaju Damjans s projektom snimanim u šumi, naslovljenim "Forest Giipuja", te zatim Charles Tolliver Tentet. Subotnja večer posvećena je bluesu, uz nastup Jed Becker's Blues Explosiona i Elvisa Stanića s trubačima, nakon čega će Riječanima Zoran Predin s Popovski Triom premijerno izvesti svoj novi projekt s kojim kreće dalje na promo-turneju.

U nedjelju je koncert Denisa Razumovića Razza i Henrya Radanovića, koji će također predstaviti najnoviji projekt, nakon čega nastupa Vedran Božić sa svojim "Spiritual Marketom" uz projekciju art-filma.

Ovogodišnji Jazz Time, jedan od najdugovječnijih jazz-festivala u Hrvatskoj,  popraćen je i izložbom plakata i monografijom u povodu 25. rođendana. Tijekom festivala će u foajeu HKD-a na Sušaku biti predstavljeni i razni instrumenti, CD-ovi s jazz-glazbom, fotografije, a svaku večer nakon koncerta glazbenici će publici prirediti i jazz session.

Ulaznice za sva tri dana stoje 150 kuna, dok je dnevna ulaznica 70 kuna. Koncerti počinju u 20 sati. Sve informacije su na www.jazztimerijeka.hr. S umjetničkim voditeljem festivala Damjanom Grbcem razgovarala je Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.