Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrijeme je za Tjedan dobre dječje knjige - i to od danas!

01.04.2019.

13:59

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U organizaciji Gradske knjižnice, u Rijeci danas počinje Tjedan dobre dječje knjige, a to će biti prigoda za gostovanja pisaca i ilustratora za djecu, predstavljanja izdanja, kazališnih predstava, ali i za izlete u prirodu 's knjigom'.

Ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković kazao je na konferenciji za novinare kako ta manifestacija 'evoluira' od svog nastanka 2012. godine - od događanja na razini Rijeke, potom na županijskoj razini, a kroz uključenje u programski pravac Dječja kuća EPK 2020, i na europsku razinu.

"Od sljedeće godine manifestacija se produljuje te postaje Mjesec dobre dječje knjige i trajat će cijeli travanj", rekao je.

Voditeljica programskog pravca Dječja kuća Jelena Milić kazala je da je povezivanje ovog događanja s programom Dječje kuće bilo logično. "Tjedan dobre dječje knjige potiče čitanje, upoznavanje s dobrom literaturom, a nakon završetka radova na zgradi Dječje kuće, program će se tamo preseliti i fizički", najavila je.

Program ovogodišnje manifestacije počinje 1. travnja na Klobučarićevu trgu u Rijeci uz predstavu Teatra OZ "Mrav, mrav, mravi i cvrčak". Do 7. travnja predstavit će se autorice i autori Irena Plejić Premec s knjigom "Doživljaji dobre curice Jakice", Desa Muck te Davorka Semenić-Premec s djelom "Vera među knjigama".

Bit će priređena i izložba dječjih knjiga s ilustracijama Vladimira Kirina, a publici će se predstaviti i ilustrator mlađe generacije Manuel ŠumberacGlavni dijelovi programa odvijat će se u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka "Stribor" u središtu Rijeke, a sva ostala događanja bit će u knjižnicama u drugim dijelovima grada, okolnim mjestima te u dječjim vrtićima. 

Izložbe ilustracija, gostovanja inozemnih i domaćih autora i autorica dječje poezije i proze, zabavne i edukativne knjiške igre, zavičajno štivo i tematske pričaonice za djecu svih uzrasta, najavili su danas organizatori iz riječke Gradske knjižnice Kristijan Benić i ravnatelj Niko Cvjetković - poslušajte:

Benić i Cvjetković o Tjednu dobre dječje knjige, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.