Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vrisak s deset tisuća književnih naslova

03.05.2013.

14:48

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U žarištu šestoga riječkog sajma knjiga i festivala autora "Vrisak" su balkanske (književne) veze - od 3. do 14. svibnja u VBZ-ovim knjižarama i Filodrammatici gostuju najpoznatiji autori s ovih područja.

VBZ-ov riječki sajam knjiga započinje večeras u 18 sati u Filodrammatici, a od ove godine bivša Kičma nosi ime Vrisak. Bit će izloženo oko 10 tisuća knjižnih naslova. Starije knjige moći će se nabaviti uz popust do 80 posto, a novi naslovi sniženi su za 20 posto.

Ovim se proljetnim sajmom želi ponuditi novosti na tržištu knjiga nakon zagrebačkog Interlibera i manifestacije Sa(n)jam knjige u Puli, ističe član Programskog odbora Drago Glamuzina.

Tako će u Rijeci biti predstavljeno prošireno izdanje Istočnoga epistolara Predraga Matvejevića, kao i knjige Za što sam se spremna potući Ivane Simić Bodrožić, Aleja Viktora Bubnja Teofila Pančića, Romantika je roba iz uvoza Darija Grgića, Brod u dvorištu Jurice Pavičića, Crna pokrajina Marka Pogačara i U Velebitu Ede Popovića. Na sajmu su najavljeni još Faruk Šehić, Boris Dežulović, Slavenka Drakulić, Julijana Matanović, Bruno Šimleša, Viktor Žmegač, Mani Gotovac, Robert Perišić, Florin Lazarescu i drugi.

Nakon otvaranja Sajma, u Pepe Rossu nastupaju Damir Martinović Mrle i Nikola Petković, dan kasnije Rade Šerbedžija i Petković, a do 14. svibnja svake će večeri biti druženja uz glazbu, čitanja, razgovore i razne programe.

Vrisak najavljuje voditeljica riječke podružnice VBZ-a Gordana Mesarek: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.