Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za sve ljubitelje bluesa: Riccardo Staraj i "Midnight blues band" u Riveru

30.11.2018.

10:29

Autor: Ivica Vrkić

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: - / -

Riccardo Staraj i njegov "Midnight blues band" ove će subote, prvog dana mjeseca prosinca, svojim nastupom počastiti sve ljubitelje bluesa i rocka u riječkom "River pubu". Početkom godine objavili su treći studijski album "Kako stoje stvari" koji će biti okosnica sutrašnjeg nastupa.

Na repertoaru će se naći i pjesme velikana bluesa i rocka kao što su John Lee Hooker, Muddy Waters, The Doors, Lou Reed, Rolling Stones i Blues Brothers.

Nastupi Riccarda Staraja i njegovog sastava odlikuju se posebnim pristupom blues glazbi i ekspresivnim poetskim recitacijama na podlozi jazza, funka i rocka. Pod motom "bubanj, gitara, truba, bas i taj promukli blues glas" subotnja svirka bit će nastavak tradicije u skladu s kojom Staraj i Midnight Blues Band svake zime nastupaju u River pubu.

Ulaz je besplatan, a na dva i pol sata svirke i poetskog performansa poziva vas Riccardo Staraj s kojim je razgovarao Ivica Vrkić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.