Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagrebačka obala i marina Porto Baroš vratit će sjaj Rijeci

03.12.2021.

11:47

Autor: Albert Petrović

Foto: GKR

Foto: GKR

Foto: - / -

"Kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali i marina Porto Baroš, dva su možda najveća projekta u Rijeci ikad, a samim time velika šansa za ovaj grad pa čak i državu", rekao je sinoć profesor Alen Jugović, dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci na predavanju u trsatskom ogranku GKR-a.

U sklopu ciklusa "OK knjižnica, OK zajednica" Gradske knjižnice Rijeka, prof. dr. sc. Alen Jugović rekao je prisutnima o temi Zagrebačke obale kao ključu budućnosti riječke lučke snage, a dotaknuo se i pomorsko-logističke krize koja trenutno pogađa svijet.

"Očekujem da će Rijeka vratiti svoj sjaj. Kontejnerski promet procvao je zahvaljujući rastućem trendu online kupovine, i uistinu sve više tereta općenito prevozi se na taj način, pogotovo roba koju svakodnevno kupujemo online. Ono što je prije bilo nezamislivo, sad je stvarnost", rekao je Jugović.

Odgovarajući na pitanja brojne publike, istaknuo je činjenicu da će se navedenim projektima otvoriti stotine radnih mjesta, ali i da će se Rijeka vratiti u sam vrh važnih pomorskih gradova. "Zadovoljan sam što studentima mogu reći: ovdje će biti budućnost", kaže Jugović. Poslušajte razgovor:

Jugović: očekujem da će Rijeka opet biti vodeća luka, pripremio Albert Petrović

Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.