Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagrebački balet "Ana Karenjina" u Zajcu: savršen spoj glazbe i plesa

19.04.2016.

23:16

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Višestruko nagrađivani baletni hit "Ana Karenjina" HNK iz Zagreba gostuje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca. Priča o ljubavi, strasti i žrtvovanju u koreografiji Lea Mujića, riječkoga gosta sezone, na pozornici u Zajcu igra u ponedjeljak, utorak i srijedu.

Zagrebački balet "Ana Karenjina", prema Tolstojevu istoimenom romanu na izabranu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog savršen je spoj glazbe, scene, kostima i nadahnutih plesača na vrhovima baletnih špica. Iznjedrio je prekrasnu psihološku priču u kojoj je svaki pokret izvođača i izraz lica stvarao čaroliju plesnog i glazbenog doživljaja, pričajući poznati tekst na nekoj novoj, nadahnutoj razini.

Strast, ljubav, mržnja, žaljenje, očaj i grijeh bili su opipljivi i stvarni, a plesači su do savršenstva prenijeli sve dramaturške i koreografske zamisli Valentine Turcu i Lea Mujića. Gostovanje je to koje nikako ne treba propustiti pogledati zadnjega dana gostovanja, sutra (u srijedu) u 19:30 sati.

Scenograf predstave je Ivan Kirinčić, kostime je oblikovao poznati filmski i kazališni kostimograf i dizajner Alan Hranitelj, a oblikovatelj svjetla je Aleksandar Čavlek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.