Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zajc Stand Up" - osebujne izvedbe troje riječkih glumaca

15.07.2017.

08:52

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Zajc Stand Up", autorski projekt Borka Perića i troje glumaca Hrvatske drame HNK-a Ivana pl. Zajca sinoć je uspješno premijerno odigran na prostoru Arheološkog parka u Rijeci, u okviru Riječkih ljetnih noći.

Forma stand-upa, koju ne gledamo često u riječkim programima, otkrila je neke nove potencijale u riječkim glumcima, Anastaziji BalažJasminu Mekiću i Deanu Krivačiću. Svatko je na svoj osebujan način dao dio svojih svjetonazora i raznih životnih situacija, pretvarajući aktualnu dnevnu priču u zanimljiv spoj komike i ozbiljnosti, uz pozadinsku glazbu skladatelja Marija Knezovića koja je pratila priče.

Jasmin Mekić  bio je izvrstan komičar iskoristivši svoje bosansko porijeklo za vrckave pričice iz svog djetinjstva i života, bojajući odrastanje i odnose u boje nacije koja je izrasla iz viceva. Dean Krivačić bio je sušta suprotnost, ozbiljno komičan i purgerski jetikav, ali iskreno čist u svom poimanju ovakvog teatra, dok je Anastazija Balaž živopisno oslikala ženu s velikim slovom Ž dnevnim situacijama, žensko-ženskim i muško-ženskim odnosima.

Režija Borka Perića osjetila se samo u uvodnom dijelu izvedbe, koja je možda bila malo prespora i nedovoljno povezana i dinamična, ali se publici sat i pol angažirane glumačke igre pod vedrim nebom Principija zaista svidjela, što je potvrdio i srdačan pljesak. Poslušajte osvrt i dojmove premijerne publike:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.