Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zaliha nepotrošenih snova" - nove pjesme Maje Tomulić Kurelić

04.05.2016.

08:06

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pjesnikinja s Raba, umirovljena psihijatrica Maja Tomulić Kurelić, izdala je novu zbirku pjesama. Većina pjesama objavljena je na njezinom Facebooku, a nakon potrage za izdavačem, našle su se i u 400 stranica debeloj knjizi.

Marica (Maja) Tomulić Kurelić, pjesnikinja s Raba, u petak 6. svibnja ima promociju svoje nove knjige pjesama naziva Zaliha nepotrošenih snova. Knjiga je to od 400 stranica pjesama i fotografija, a većina pjesama osvanulo je svako jutro na njezinoj Facebook stranici, uz mnoštvo lijepih komentara svih onih koji vole i čitaju Majine pjesme. Knjiga je uređena prije godinu dana, a tražio se izdavač i konačno je, opet putem Facebooka, i pronađen - Zaklada Otok Brač - negdje između mora i zvijezda.

Maja Tomulić Kurelić rođena je u Supetarskoj Dragi na Rabu, školovala se u Dubrovniku i Mostaru, a završila je Medicinski fakultet i specijalizaciju iz neuropsihijatrije u Rijeci. Umirovljenica je i kaže kako je psihijatar u njoj umro i kako uživa u tome što je prepoznaju kao pjesnikinju. Radove objavljuje od rane mladosti, od osme godine u Našem moru, Radosti, Galebu, Modroj lasti, Dometima… Za svoj pjesnički rad više puta je nagrađivana, a kaže da su joj najdraže pohvale običnih čitatelja za koje zna da ih je dirnula svojim stihovima u dušu.

Zbirka naziva Stihovi ostrugani od sna objavljena je 2013. godine, a zastupljena je i u Antologiji Facebook pjesnika i međunarodnoj zbirci ljubavne poezija Tebi pjesmom za Valentinovo. U zbirci Zaliha nepotrošenih snova, Maja Tomulić Kurelić sabrala je dio stihova napisanih u posljednje tri godine. S autoricom razgovara Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.