Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:24 / 26.04.2013.

Autor: Jelena Butković / T.Petrović Čemeljić

Zatvara se KUNS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka ostaje bez još jednoga prostora za umjetnička zbivanja. Iz financijskih razgloga zatvara se KUNS - Klub umjetnika u Ulici Franje Račkoga na Sušaku, a program se održava još danas i sutra.

Popularni KUNS nakon četiri i pol godine rada, nije više u stanju podmirivati financijske obveze najma i tekućih troškova. Prostor je u privatnom vlasništvu, pomoći niotkud, pa se klub mora zatvoriti, kaže Damir Čargonja - Čarli.

Zatvaranje će biti u skladu s dosadašnjim radom, pa se tako večeras u 21 sat otvara izložba linoreza riječkog povjesničara umjetnosti Branka Cerovca. Sutra, u subotu, bit će prikazan film Urbi et orbi Darka Bavoljaka o provokativnom umjetniku Tomislavu Gotovcu, a slijedi glazbeni performas Jama Zorana Štajdohara Zoffa i Josipa Maršića uz slobodan ulaz.

Na novinarsko pitanje je li negdje zapelo u komunikaciji s Gradom, Čargonja kaže da komunikacije nije bilo previše u posljednje vrijeme, a sada je već prekasno.

Možda se najesen pronađe neki drugi prostor, a maštovita ekipa iz KUNS-a ljeto će provesti osmišljavajući program u klubu Morski prasac na Kantridi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.