Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plesni art laboratorij zatvara lovranski festival

19.07.2022.

Zadnja izmjena 11:19

Autor: Radio Rijeka

Plesni art laboratorij u Lovranu

Plesni art laboratorij u Lovranu

Foto: Fanni Tutek-Hajnal / -

U Cipera baru na Lungomareu ove srijede očekuje nas bogat program zatvaranja Festivala umjetnosti, glazbe i plesanja. 

Ovogodišnji FUGiP 2022. bit će zatvoren programom "Laurus bez zidova" koji će se održati 20. srpnja u 20 sati i 30 minuta u lovranskom Cipera baru (Obalno šetalište Franje Josipa I, Lovran), u izvedbi Plesnog art laboratorija. 


Autorica i voditeljica projekta je Senka Baruška, za videografiju su zaslužni Fanni Hajnal Tutek i Damjan Šporčić, plesačice su Noemi Dessardo i Laia Stevanović, a voditeljica: Marina Štanger. Voditeljica Galerije Laurus je Melita Staničić


Umjetnici uključeni u projekt su: Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Melita Sorola Staničić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Jasna Šikanja, Predrag Todorović, Zoran Majstorović, Slaven Tolj, Žak Valenta i Mirjana Lenči Pernar, a snimanje i montaža djelo je Gorana Pleića.


Plesni art laboratorij već 32 godine razvija ideju sinteze plesne umjetnosti s vizualnom i likovnom u direktnoj intervenciji u prostor. Time Lovran postaje prvo i jedino mjesto s takvom vrstom kulturnog događanja na Kvarneru. Ulaz na događanje je slobodan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.