Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završen "ArTVision" - europski projekt koji promovira lokalne umjetnike

29.01.2016.

17:03

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru europskog projekta "ArTVision" provedeno je istraživanje kulturnih politika, održana konferencija "Future search" i izložbe te snimljeno 140 kratkih dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua koji prikazuju lokalne nacionalne suvremene umjetnike.

U projektu su sudjelovale Albanija, Crna Gora, Italija i Hrvatska, a po tri filma iz svake zemlje napravili su profesionalni filmaši. Naši su "Opčinjen prostorom" Bernardina Modrića, "Bešumna kretanja" Helene Klakočar i Srđana Segarića te "Delta - An Affluence of Arts" Marina LukanovićaHrvatski partner u projektu vrijednom 3 milijuna i 300 tisuća eura, uz Kanal Ri, Muzej moderne i suvremene umjetnosti te Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, bila je Primorsko-goranska županija koja je sudjelovala s 350 tisuća eura, rečeno je na konferenciji za novinare u povodu završetka projekta.

Filmove će Hrvatska radio televizija od ožujka prikazivati na Trećem programu, najavio je glavni urednik HTV3 Dean Šoša koji je na konferenciji za novinare sudjelovao putem Skypea te dodao da žele dati prostora za sve inovacije koje sufinancira Europa ili lokalna zajednica. "Rijetko se događa da se na regionalnoj razini proizvedu stvari od nacionalnog značaja, a onda to i nacionalna televizijska kuća prepoznaje", rekao je županijski pročelnik za kulturu sport i tehničku kulturu Valerij Jurišić. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.