Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završen Ri Rock: tko su ovogodišnji pobjednici?

14.12.2021.

14:53

Autor: HRT - Radio Rijeka

bend Mrave brojim

bend Mrave brojim

Foto: - / Mrave brojim

Nova lokacija, dva dana opasnoga rocka, 12 bendova i dodjela nagrada Ri Rock Kipića 2021. godine. Tako se ukratko može opisati ovogodišnji Ri Rock.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock je kroz festival autorskim bendovima pružila priliku za nastup pred publikom kako bi predstavili svoj rad. Nakon prošlogodišnje dodjele Ri Rocka koja se prenosila uživo iz Palacha, prethodne subote u Export Drvu dodijeljene su nagrade u sedam kategorija.


Nagrade je dodijelio stručni žiri sastavljen od stručnjaka, glazbenika, organizatora koncerata, medijskih predstavnika te članova Udruge Ri Rock. Nagradu za najbolji album 2021. godine dobila je grupa Žulj za pjesmu „Kultura“, nagradu za najboljeg izvođača 2021. godine dobila je grupa Mrave Brojim, a nagradu Nove nade 2021., za najbolje nove izvođačke nade godine osvojila je grupa Soulcase. 


U ostalim kategorijama nagradu Ivica Vrkić za singl 2021. godine osvojila je pjesma „The Deceiver“ metal grupe Kryn, nagradu za najbolji spot 2021. godine pripala je grupi She Is Chaos za pjesmu „Widow Lamb“, nagradu za najbolji „art“ izgled albuma dobila je grupa „The Freak Folk of Mangrovia“ za album „Temple of The Second Moon“, a "T-shirt“ art 2021. godine nagradu je dobila grupa Mamut za pjesmu „All Things Rotten".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.