Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završeno uređenje H-objekta: MMSU Rijeka od ponedjeljka seli u Benčić

11.08.2017.

14:50

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeno je uređenje prvog kata i dijela prizemlja H-objekta u bivšem kompleksu Benčić gdje će biti novo sjedišta riječkog Muzeja moderne i suvremene umjentosti. Djelatnici muzeja na Dolcu obavljaju pripreme, pakiraju se, a od ponedjeljka kreće preseljenje na novu adresu.

Istovremeno počinju radovi na postavu velike retrospektivne izložbe Tomislava Gotovca kojom će muzej otvoriti vrata  građanima.

Kako je najavljivano, završeno je uređenje prostora riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u što je tijekom protekle dvije godine uloženo 7,5 milijuna kuna, rekao je riječki pročelnik za kulturu Ivan Šarar. Ovih ovih 1.500 m2 tek je 10 posto budućeg kulturnog Kvarta Benčić te da se nada da će svi biti zadovoljni, dodao je.

Nakon tehničkog pregleda organiziran je obilazak pa su svi koji su vidjeli prostor oduševljeni, kaže Šarar. Dobili smo odličan prostor za koji se vidi da je iz 2017., ali je zadržao štih prave riječke industrijske baštine. 

Datum otvorenja se bliži pa djelatnici Muzeja moderne i suvremene umetnosti obavljaju posljednje pripreme za preseljenje, kaže ravnatelj Slaven Tolj: "Pomalo pakiramo svaki svoje krpice, teško je kao kod svake selidbe, a priprema retrospektivne izložbe Tomislava Gotovca otežava stvar, no sve će biti spremno za 22. rujna kada će cijeli prostor otvoriti građanima."

Retrospektiva Tome Gotovca predstavit će njegovih stotinjak dijela, najveća je u povijesti posvećena tome umjetniku te za nju vlada interes domaće i strane javnosti. Otvorenje izložbe i novoga prostora bit će važan društveni i kulturni događaj na koji pozivaju sve ljubitelje umjetnosti i one koji su godinama promišljali i raspravljali o budućnosti Benčića. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.