Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbor "Gimpl" koncertom u Ravnoj Gori slavi 15. obljetnicu

05.01.2019.

11:09

Autor: Neva Funčić

Foto: MPZ Gimpl Ravna Gora / Facebook

Foto: MPZ Gimpl Ravna Gora / Facebook

Foto: - / -

Mješoviti pjevački zbor "Gimpl" svečanim božićno-novogodišnjim koncertom danas u 18 sati u Ravnoj Gori slavi i petnaestu obljetnicu. Zbor je zaista mješovit - broji muške i ženske članove, djecu i umirovljenike, iz različitih goranskih mjesta...

Goranski zbor, nazvan po napoznatijoj ptici pjevici, okuplja četrdeset i četvero pjevača. "Imamo samo osam muških glasova, ali jako dobrih", kaže voditeljica zbora Žaklina Majetić Mufić. Najmlađa članica ima trinaest godina, najstarija sada šezdeset i devet, a dolaze iz Ravne Gore, Delnica, Vrbovskog, Moravica.

Probe su dvaput tjedno i ne propuštaju se, kaže ponosna Žaklina, koja za večerašnji nasup najavljuje i goste, tamburaše iz Liča i Davora Grgurića, s kojim su zajedno snimili dvije nove pjesme. Na programu koncerta u ravnogorskoj dvorani su božićne pjesme, ali i presjek najpopularnijih pjesama iz repertoara "Gimpla" tijekom prethodih petnaest godina. Poslušajte:

Foto: MPZ Gimpl Ravna Gora / Facebook

Foto: MPZ Gimpl Ravna Gora / Facebook

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.