Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zeko traži potočić" u HKD-u

11.10.2013.

14:13

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Autorski projekt Marine Pejnović i Ivana Penovića „Zeko traži potočić“ premijera je kojom sezonu počinje Dramski studio za djecu i mlade ZIM pri HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Tekst poznate dječje pjesmice Branka Mihaljevića autorima je poslužio kao inspiracija za ekološku bajku koju je izvedbeno nadogradilo dvadesetak mlađih ZIM-ovaca, uzrasta od 2. do 7. razreda osnovne škole.

Bajkovitoj atmosferi predstave doprinosi tekst u stihu što ga je napisao Ivan PenovićMarina Pejnović režirala je predstavu i u radu s djecom surađivala s dramskom pedagoginjom Tanjom Slavić.

Glazbu je skladao Josip Maršić, zvuk oblikovao Zoran Medved, a važnu ulogu pri tom imale su boce ispunjene vodom. Boce kao odbačena ambalaža poslužile su kao temeljna inspiracija za glazbu i scenografiju koju su oblikovale studentice Liberta Mišan i Nevena Živić. Njihove kolegice s Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci Ivana Butković i Rahela Brkljačić kreirale su kostime.

Predstavu će igrati u dvije postave, pa su i dvije premijere: nakon sinoćnje druga je na programu u ponedjeljak 14. listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 19:30 sati.

Gdje se i zašto izgubio potočić, Tatjana Sandalj doznala je od male i velike autorske ekipe:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.