Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ženskoj klapi Kastav prvo mjesto na nacionalnom natjecanju

20.11.2017.

15:02

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ženska klapa Kastav osvojila je prvo mjesto u kategoriji 'Slobodni stilovi i žanrovi' na 14. susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Bjelovaru, u nedjelju, 19. studenog.

Ženska klapa Kastav pobijedila je desetominutnim programom u kojem su izvele: Tamo gdje je sve po mom, glazba i stihovi Coco Mosquito, aranžman Saša MatovinaWhen I Fall In Love, glazba Victor Young, stihovi Edward Heyman, aranžman Kirby Shaw i Sara perche ti amo, glazba i stihovi Enzo GhinazziDaniele PaceDario Farina, aranžman Saša Matovina.

Sudjelovanju Ženske klape Kastav na nacionalnom Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske prethodio je kvalifikacijski nastup na Smotri zborova i malih vokalnih sastava Primorsko–goranske županije, održanoj sredinom lipnja u Ronjgima, u organizaciji Ustanove u kulturi Ivan Matetić Ronjgov.

Zahvaljujući nastupu u Bjelovaru Ženska klapa Kastav nastupit će i u programu Razglednice kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske, koncertu koji će, u travnju 2018., u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predstaviti najbolja ostvarenja kulturno–umjetničkog amaterizma na programima što ih je Hrvatski sabor kulture organizirao tijekom ove godine.

Na 14. Susretu u Bjelovaru sudjelovala su 22 mala vokalna sastava iz 11 županija Hrvatske s više od 300 pjevača. Ukupno je na kvalifikacijskim susretima nastupilo 110 malih vokalnih sastava, s više od 1600 pjevača. Program se odvijao u četiri natjecateljske kategorije: Klasična glazbaSlobodni stilovi i žanroviIzvorna pučka glazba te Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi, dok je nastupe u sve četiri navedene natjecateljske kategorije pratilo i ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu Josip JerkovićTomislav Habulin i Duško Topić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.