Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Vicić i čarobna Wanda: eto i druge festivalske nagrade

24.10.2017.

09:36

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je na 50. Međunarodnom lutkarskom festivalu PIF osvojio nagradu, glumac lutkar Gradskog kazališta lutaka Rijeka Zlatko Vicić nagrađen je i na 20. Susretu hrvatskog centra Assitej održanom u Čakovcu. Obje nagrade osvojio je tumačeći istu ulogu.

A riječ je o ulozi ovčice Wande u predstavi "Wanda Lavanda" autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. Stručni žiri Assiteja: dramaturginja Petra Mrduljaš Doležal, redateljica Olja Lozica i redatelj Dario Harjaček kažu da je Zlatko Vicić ulogom objedinio iznimnu lutkarsku animaciju i veliku glumačku predanost kako bi najmlađoj publici približio lik ovčice neobičnog izgleda.

20. Susret hrvatskog centra Assitej održan je od 16. do 20. listopada u Čakovcu, a u konkurenciji za nagrade bilo je deset predstava iz Hrvatske u selekciji Katarine Kolega.

Autorski tim, uz Tondini i Dolenc, čine skladateljice Anita Valo i Meri Jaman; kreatorica lutaka, scenografije i kostima Luči Vidanović i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić. Uz Zlatka Vicića, u predstavi igraju Petra Šarac i Vanja Jovanović.

Priča o toleranciji i uvažavanju različitosti koja djeci od najranije dobi pomaže prihvatiti drugačije od sebe u predstavi "Wanda Lavanda" u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka ponovno možete gledati u prosincu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.