Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ana Kabalin: Moj život na pozornicama diljem svijeta

14.05.2017.

14:28

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nije bilo lako dogovoriti i dovesti u studio današnju gošću nedjeljnog „obeda“. Ana Kabalin, poznata riječka pjevačica, naime, stalno putuje u društvu poznatih imena glazbene scene. Mario Lipovšek ugostio ju je prije odlaska u Crnu Goru.

Ana Kabalin pjevanjem se bavi od početka srednje škole. Bila je članica Putokaza i raznoraznih „girl bandova“. Petnaest godina bila je prateći volak na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera. A imala je tek dvije godine kad je prvi put bila na MIK-u. Tada nije bila na pozornici već u publici s nonićem i nonom, odnosno kako ih ona naziva s dedom i bakom. Njezin je nonić bio David Kabalin, pjesnik i književnik iz Novog Vinodolskog koji je napisao puno tekstova za MIK te izdao nekoliko zbirki pjesama. 

Tijekom današnjeg „obeda“ Ana se prisjetila nedjeljnih ručkova njezine obitelji. Mama bi pripremila ručak za njezinu četveročlanu obitelj ili za „proširenu varijantu“ kada bi za stolom sjedili i nonići, barbe i tete. 

U razgovoru s našim Mariom Ana se prisjetila svoje dugogodišnje karijere tijekom koje je imala priliku raditi sa zavidnom ekipom domaćih glazbenika. Zadnje četiri godine nastupa kao prateći vokal Parnog valjka, prije toga pjevala je prateće vokale za Tonija Cetinskog, Terezu Kesoviju, Olivera Dragojevića i Radojku Šverko

Zahvaljujući glazbi proputovala je svijet. Gdje je sve bila, zašto nastupa kao prateći vokal i nije izabrala solo karijeru, te još o mnogočemu poslušajte u nastavku:     

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.