Hrvatski radio

Radio Rijeka

Andrea Marsanich: Navijam za Rijeku ali ne mogu biti protiv Milana

24.09.2017.

14:30

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometaši Rijeke u četvrtak 28. rujna gostuju kod Milana u utakmici drugog kola skupine D Europske lige. Uoči tog važnog dvoboja Mario Lipovšek Battifiaca ugostio je Andreu Marsanicha, navijača Rijeke i Milana.

Andrea Marsanich, dugogodišnji novinar Talijanske redakcije Radio Rijeke bio je gost današnjeg “obeda”. Povod je bio gostovanje nogometaša Rijeke u Milanu. Za tu utakmicu vlada veliko zanimanje navijača riječkog kluba. Do sada je prodano više od 3 tisuće ulaznica. Riječani će imati, dakle, veliku podršku svojih navijača. Među njima bit će i Andrea koji će uz Roberta Ferlina prenositi utakmicu za Radio Rijeku.

“Ljudi me cijeli život pitaju za koga bi navijao kad bi igrali Rijeka i Milan. Evo sad ću po milijunti put reći da apsolutno navijam za Rijeku ali ne mogu biti protiv Milana,” diplomatski je odgovor Andree Marsanicha koji je predsjednik Milan fan cluba Rijeka-Fiume koji je osnovan 2002. godine i trenutno broji 60 članova. U Milano će otputovati 35 navijača “rossonera” iz raznih dijelova Hrvatske. 

“Nadam se da će Rijeka u četvrtak postići pozitivan rezultat, ali neće joj biti lako. Možda na Rujevici u 12. mjesecu će imati više šansi protiv Milana,” kaže Andrea koji je tijekom današnjeg “obeda” pričao o velikom talijanskom klubu, Milanu, koji je osvojio 18 naslova prvaka Italije i 7 naslova prvaka Europe. 

Marsanich se osvrnuo na njegovu novinarsku karijeru koja je započela u talijanskom dnevniku La Voce del Popolo, o dolasku na Radio Rijeku, te o njegovoj ljubavi prema sportu. Bavio se naime nogometom, košarkom, stolnim tenisom i biciklizmom.

Poslušajte razgovor:  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.