Hrvatski radio

Radio Rijeka

Besplatna vođenja za posjetitelje Rijeke tijekom ljeta

02.07.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Rijeka

Rijecani i manje grupe turista u subotnjoj setnji gradom

Rijecani i manje grupe turista u subotnjoj setnji gradom

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Za posjetitelje grada Rijeke u periodu od 4. srpnja do 15. rujna 2022. godine Turistička zajednica grada Rijeke i Udruga turističkih vodiča Kvarnera svakog će tjedna organizirati dva termina besplatnog vođenja gradom.

Odlična je to pogodnost za sve one koji dolaze u Rijeku u ljetnim mjesecima pokrenuta na inicijativu Turističke zajednice grada Rijeke s ciljem unapređenja kvalitete turističke ponude i podrške turističkoj industriji grada.


Vodiči Udruge vodit će posjetitelje u razgled grada Rijeke svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 do 21 sat i upoznavati ih s gradskim znamenitostima te im na dva jezika, ovisno o potrebama formiranih grupa, kroz zanimljive priče i anegdote približiti posebnosti riječke svakodnevice, kulture i povijesti.


Tijekom cijelog perioda predviđeni su klasični razgledi Rijeke, dok će u kolovozu jedno vođenje tjedno, četvrtkom, biti rezervirano za posebne tematske rute "Tragovima EPK" i "Uzvodno s muralima".


Zbog ograničenog broja sudionika prijave su obavezne na e-mail: rijekafreetour@gmail.com najkasnije do 12 sati istog dana. Mjesto polaska vođenja u svim terminima bit će Gradski toranj na Korzu, a radi lakšeg uočavanja, svi će vodiči nositi oznaku Kvarner guides.


Besplatna vođenja gradom dodatno će obogatiti turističku ponudu Rijeke tijekom ljetne sezone, a posjetitelje očekuju i brojni programi i popularne manifestacije koje će se svakodnevno održavati na različitim gradskim lokacijama.


Zbog čega se rodila ideja o vođenim turama, pojašnjava član Udruge turističkih vodiča Kvarnera Darko Šorak, poslušajte:

Šorak: pomognimo gostima da upoznaju grad

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.